با گران‌ترین عسل جهان آشنا شوید

 

بزرگ‌ترین زنبور های عسل در کجا زندگی می‌کنند؟

نپال کشوری در امتداد کوه های هیمالیا در بین چین و هند و در جنوب آسیا با آب و هوایی معتدل کوهستانی قرار دارد. در این منطقه نوعی عسل تولید می شود که شبیه هیچ عسل دیگری در جهان نیست. این یک ویژگی دارد که آن را به یک راز تبدیل می کند، آن عسل دیوانه است، مخلوطی عجیب از طبیعت عجیب و غریب.

در بالای کوه های نپال و ترکیه بزرگترین زنبورهای عسل روی کره زمین زندگی می کنند. این زنبورها توانایی تولید عسلی را دارند که در هیچ کجای دنیا قابل تولید نیست. به این زنبور های عظیم الجثه که در کوهستان های هیمالیا حضوردارند Apis dorsata laboriosa می‌گویند.

 

روش استخراج عسل نپال از کندوها

علت گران بودن این عسل نیز به خاطر شرایط سخت دسترسی به منابع آن است.

اعضای قبیله که به شکارچیان عسل معروف اند با صخره نوردی های بسیار سخت و بدون ابزار خاصی تنها با طناب و چوب  ده ها متر در میان صخره های خطرناک بالا می روند تا به ناب ترین و بکرترین عسل موجود در جهان برسند. در حالی که شکارچیان عسل برای برداشت این عسل کوهستانی گرانقیمت حتی ممکن است با خطر سقوط و مرگ رو به رو شوند اما این کار در قبایل نپالی مانند یک ورزش دسته جمعی انجام میگیرد و روزانه با گذر از میان آبشار ها و دره ها و صخره ها خود را به کندوهای عسل می رسانند.

 

برداشت عسل توسط بومیان نپال به صورت شکار گروهی دو بار در سال به هنگام بهار و پاییز انجام می گیرد. عسل بهاره که به عسل دیوانه نیز معروف است رنگی سرخ گون با خاصیت گل های وحشی و بکر کوهستانی دارد. خواص شهد و گرده گیاهان سمی این منطقه باعث ساخت عسلی منحصر به فرد در کوهستان نپال، شمال ترکیه در مجاورت دریای سیاه و چند نقطه دیگر شده است. این عسل پرفایده و بی نظیر با نام اکسیر سلامتی نیز شناخته می شود.

عسل به دست آمده از میان صخره های رشته کوه هیمالیا شهدی است روان با طعم قوی و شیرین ولی متفاوت با هرآنچه تا به حال با نام عسل طبیعی خورده اید همراه با کمی مزه تلخ و دودی ک به هنگام خوردن موجب سوزش جزیی گلو می شود. شادی آور قوی است و مصرف چند قطره آن به شدت انرژی بخش است.

 

منشا عسل نپال چیست؟

در میان بلند ترین رشته کوه جهان و بر افراز بلند ترین کوه های هیمالیا، بزرگ ترین و وحشی ترین زنبورهای جهان مشغول ساخت عسلی سرخ رنگ از شهد و گرده گل های سمی خرزه هندی (رز کوهستان) یا رودوندرون (Rhondodendron arboreum) هستند.

درختی همیشه سبز با گل های درخشان به رنگ اکثرا  قرمز و گاهی سفید و صورتی و بنفش با بیش از ۱۰۰ گونه و پراکندگی که بیشتر در بوتان، چین، نپال،هند، سری لانکا و تایلند یافت می شود. این گیاه که به عنوان گل ملی کشور نپال شناخته می شود جذابیت بسیاری برای زنبوران عسل دارد به طوریکه زنبورها کندوهای خود را نزدیک به مناطق رشد این گیاه می سازند و در صورت یافتن این گونه به گل ها و گیاهان دیگر منطقه توجهی نشان نمی‌دهند.

خرزه هندی دارای ترکیبات روان گردان فعال و دسته ای از ترکیبات شیمیایی به نام گرایانوتوکسین ها است که مسمومیت با آن علائمی چون سوزش دهان، و افزایش بزاق تهوع و استفراغ، تاری دید و ضعف بدنی به همراه دارد. در صورت مسمویت شدید نیز خطر کاهش ضربان قلب و کما و تشنج نیز وجود دارد.

خواص عسل نپال یا هیمالیا

  • عسل هیمالیا یا همان عسل نپال در صورتیکه در دوزهای معین شده مصرف شود دارای خواص درمانی عالی است.
  • خوردن عسل نپال برای  سرفه و گلودردهای چرکی مفید است.
  • تنظیم فشار خون
  • کلسترول بالا
  • بهبود دیابت
  • رفع استرس و مشکلات اعصاب از دیگر فواید آن است.
  • بومیان منطقه معتقدند خوردن عسل هیمالیا باعث درمان آرتریت و دردهای رماتیسمی و افزایش نیرو جنسی می گردد.
  • عسل پاییزه نپال یک ضد قارچ قوی است و همچنین در جهت از بین بردن باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک کاربرد دارد.

 

آیا مصرف بی‌رویه عسل نپال مضراتی هم دارد؟

تاکنون مشخص شده است که عسل نپال نوعی مسمومیت در بدن ایجاد می کند که باعث افت خطرناک فشار خون و ضربان قلب می شود. گریانوتوکسین ها سمیت خود را اعمال می کنند و به نوبه خود باعث تعریق، ترشح بزاق و حالت تهوع می شوند. به طور کلی، علائم ۲۴ ساعت پس از مصرف عسل دیوانه ناپدید می شوند، البته این بستگی به میزان مصرف و البته به ویژگی های فردی دارد که آن را مصرف می کند.

این فوق العاده است که فکر کنیم در طبیعت همه چیز به طور پیچیده ای به هم مرتبط است. یعنی موجودات تکامل می‌یابند تا با محیط خود سازگار شوند و همانطور که گل‌های رودودندرون با عرض‌های جغرافیایی بالا در کوهستان سازگار شدند، بزرگترین زنبور عسل برای تغذیه از آنها در محیطی کم‌گل تکامل یافت.

 

 

مطالب مرتبط